Przedstawiamy naszą zawsze uśmiechniętą dietetyk – Agnieszkę Dąbek.
Agnieszka jest absolwentką Dietetyki klinicznej na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Psychologii Stosowanej na Uniwersytecie Jagiellońskim.
Pracuje jako asystent w Zakładzie Dietetyki Klinicznej Katedry Gastroenterologii, Hepatologii i Chorób Zakaźnych CMUJ. Prowadzi badania naukowe z zakresu nieswoistych chorób zapalnych jelit oraz pracuję jako dietetyk w Szpitalu Uniwersyteckim na oddziale gastroenterologii.
Uczestniczyła w wielu kursach z zakresu żywienia osób aktywnych, osób z chorobami autoimmunologicznymi oraz dzieci. Jestem specjalistą programu ModuLife wspomagającego leczenie pacjentów z NZJ. Ukończyła także szkolenie specjalistyczne w zakresie żywienia osób z insulinoopornością SOIT.
Interesuje się żywieniem w zaburzeniach jelitowych związanych ze stresem oraz w zaburzeniach hormonalnych. Specjalizuje się w zespole jelita drażliwego oraz chorobach zapalnych jelit.
Prywatnie kocha gotować i wymyślać nowe przepisy, poszukując dietetycznych sposobów na walkę ze stresem.
Wykształcenie:
- Dietetyka – studia licencjackie Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum
- Dietetyka kliniczna II stopień, magisterskie
- Psychologia stosowana – studia magisterskie, Uniwersytet Jagielloński
- Żywienie w chorobach autoimmunologicznych,
- Żywienie w chorobach tarczycy,
- School of insulinresistance therapy
- Żywienie w cukrzycy
Tutaj możecie dostać dietę zrównoważoną układaną przez Agnieszkę, a za pomocą formularza umówić się na konsultację.