Dietetyka

Przedstawiamy naszą zawsze uśmiechniętą dietetyk – Agnieszkę Dąbek.
Agnieszka jest absolwentką Dietetyki klinicznej na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Psychologii Stosowanej na Uniwersytecie Jagiellońskim.

Pracuje jako asystent w Zakładzie Dietetyki Klinicznej Katedry Gastroenterologii, Hepatologii i Chorób Zakaźnych CMUJ. Prowadzi badania naukowe z zakresu nieswoistych chorób zapalnych jelit oraz pracuję jako dietetyk w Szpitalu Uniwersyteckim na oddziale gastroenterologii.

Uczestniczyła w wielu kursach z zakresu żywienia osób aktywnych, osób z chorobami autoimmunologicznymi oraz dzieci. Jestem specjalistą programu ModuLife wspomagającego leczenie pacjentów z NZJ. Ukończyła także szkolenie specjalistyczne w zakresie żywienia osób z insulinoopornością SOIT.

Interesuje się żywieniem w zaburzeniach jelitowych związanych ze stresem oraz w zaburzeniach hormonalnych. Specjalizuje się w zespole jelita drażliwego oraz chorobach zapalnych jelit.
Prywatnie kocha gotować i wymyślać nowe przepisy, poszukując dietetycznych sposobów na walkę ze stresem.

 

Wykształcenie:

  • Dietetyka – studia licencjackie Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum
  • Dietetyka kliniczna II stopień, magisterskie
  • Psychologia stosowana – studia magisterskie, Uniwersytet Jagielloński
  • Żywienie w chorobach autoimmunologicznych,
  • Żywienie w chorobach tarczycy,
  • School of insulinresistance therapy
  • Żywienie w cukrzycy

Tutaj możecie dostać dietę zrównoważoną układaną przez Agnieszkę, a za pomocą formularza umówić się na konsultację.